Wat is ORDERS?

Een ORDERS bericht is een EDI bericht dat door afnemers wordt gebruikt om op elektronische wijze goederen of diensten te bestellen bij hun leveranciers. Soms zullen afnemers van hun leveranciers verwachten dat zij een APERAK bericht terugsturen ter bevestiging dat hun order correct is ontvangen. Echter, vaker willen afnemers van hun leverancier een bevestiging dat de order ook daadwerkelijk is geaccepteerd. De leverancier zal voor deze terugkoppeling het ORDRSP bericht gebruiken.

Hoe werkt een ORDERS bericht?

De afnemer zal in zijn ERP systeem orders aanmaken die voor EDI beschikbaar gesteld worden. Het EDI systeem zal de orders ophalen, vertalen naar een EDIFACT ORDERS bericht en dit naar de juiste leverancier sturen via een vooraf afgesproken methode voor datacommunicatie.

De leverancier zal de ordergegevens automatisch inlezen in zijn ERP systeem. Afhankelijk van de gemaakte afspraken zal de ORDRSP direct worden teruggestuurd (synchroon) of op een later moment (a-synchroon). Het voordeel van synchrone verwerking is dat de afnemer direct weet of de order geaccepteerd is, en hier direct op kan anticiperen.

Voordelen Copernicus


  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Voor alle bedrijfssectoren ongeacht de grootte van de organisatie
  • Reeds gekoppeld met een groot aantal systemen en applicaties
  • Transparant pricing model
  • Vriendelijk bedrijf om mee samen te werken!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Controle niet gelukt

The form contains errors