Ons verhaal

Het begin

We schrijven maart 2000; de eeuwwisseling is net gepasseerd, de winter is voorbij en de lente is in aantocht. Maar maart 2000 is óók de maand dat collega’s Bob, Frans en Egbert het roer om gooien. Tot voor kort realiseerden de drie collega’s bij bezorgservice DHL integraties en EDI voor talloze organisaties. Maar ze wisten: dit kan anders. Dit kan beter! Met een goed gevulde rugzak aan ervaring besloten Bob, Frans en Egbert om hun krachten te bundelen en de uitdaging aan te gaan: Copernicus is geboren.

 

Na de oprichting van Copernicus ging het al gauw voor de wind. Met mooie bedrijven zoals Eneco, Lekkerland en Free Record Shop ontwikkelde Copernicus koppelingen, gebaseerd op integratieplatformen van externe partijen. Maar de platformen van die partijen leverden steeds meer problemen op. Zo waren de prijsmodellen van deze platformen vaak verre van transparant en was het lastig om geen invloed te hebben op de functionaliteiten van de software.

Om de klanten juist wel die extra functionaliteiten te kunnen bieden voor een transparante prijs, besloten we het anders aan te pakken: een eigen platform. Geen afhankelijkheid van derden, een transparante prijs én de functionaliteiten waar de klant om vraagt. Dit leidde in 2008 tot de ontwikkeling van ons eigen integratieplatform Niklas

 

“En waarom we het ‘Niklas’ hebben genoemd? Simpel, Niklas is een verbastering van de voornaam van Copernicus: Nicolaus.”

– Egbert Ellenkamp, directeur en mede-eigenaar

 

 

 

Het heden

De ontwikkeling van Niklas was voor ons een behoorlijke uitdaging. Waar we eerst nog uitsluitend integratieconsultant waren, gingen we nu een zeer gecompliceerd product ontwikkelen. Maar die uitdaging heeft er wél toe geleid dat we nu een ijzersterk team met developers hebben, een goede ontwikkelingsstrategie en een schaalbaar integratieplatform.

Door de jaren heen is ook het business model flink veranderd. Zo verkopen we nu abonnementen in plaats van licenties en bieden we onze diensten aan op twee manieren: ‘Managed’ en ‘Dedicated’. Managed is voor organisaties die volledig ontzorgd willen worden. Dedicated is voor de organisatie die zelf de controle wil behouden, mét ondersteuning van Copernicus. Hierdoor kunnen wij de ideale oplossing voor iedere organisatie realiseren.

 

 

"Om ervoor te zorgen dat Niklas een toekomstvaste investering is, zijn onze developers elke dag in de weer met het verbeteren van Niklas. Nog beter te schalen, nog sneller en nog soepeler integreren."

– Egbert Ellenkamp

 

De toekomst

De huidige moderne samenleving vraagt om steeds meer elektronische integraties. Data snel en soepel delen is voor veel organisaties daarom vandaag de dag essentieel voor een sterke concurrentiepositie. Wij helpen de klant hierbij door onze blik voor de toekomst te richten op zaken die er echt toe doen: het leveren van betrouwbare en efficiënte integratieoplossingen. Zonder druk van externe aandeelhouders zijn en blijven wij een private onderneming. We maken beslissingen die wij belangrijk vinden, waarbij vriendelijkheid en flexibiliteit hoog in ons vaandel staan. Hierdoor hebben we uitsluitend lange-termijn relaties met onze klanten en partners, en hebben we medewerkers die hier jaren blijven plakken!