Webportal Duo Penotti voor co-packers

Gepubliceerd op: 22-06-2020

Peeters Produkten is de fabrikant achter het populaire chocopasta merk Duo Penotti. Sinds het ontstaan van Duo Penotti begin jaren ’70 is het productenaanbod continu uitgebreid met nieuwe smaken. In 2015 werd de nieuwste smaak toegevoegd: Duo Penotti Cookies & Milk. In de supermarkt ziet u alle producten van Penotti mooi naast elkaar staan. Van de klassieke Hazelnootpasta tot de milieuvriendelijke Penotti Bio.

Om te voldoen aan de wisselende vraag van de afnemer (supermarkten) maakt Peeters Produkten gebruik van contractverpakkers (co-packers).  Zij krijgen de producten van Peeters Produkten geleverd en verpakken deze naar de gewenste samenstelling van de afnemer. Op het moment dat een order door de co-packer is verpakt, zorgt Peeters Produkten ervoor dat deze wordt opgehaald en verder wordt gedistribueerd.

Duo Penotti

Peeters Produkten levert de verschillende smaken Duo Penotti. De co-packers verpakken deze tot een tray met de gewenste smaken samenstelling. Peeters Produkten regelt het vervoer naar de supermarkt.

Aanleiding

Voorheen bracht Peeters Produkten haar producten naar de co-packer en kregen zij een signaal wanneer deze gereed was voor verzending. Dit ging allemaal handmatig en wat zich tussendoor afspeelde bij de co-packer, was voor Peeters Produkten niet inzichtelijk. Ze hadden geen zicht op de voortgang. Hierdoor ontbrak bij Peeters Produkten de benodigde informatie om haar productie- en logistieke processen volledig te kunnen optimaliseren.

Oplossing

Om alles meer gestroomlijnd te maken ging Peeters Produkten op zoek naar een partij die ervoor kon zorgen dat alle handelingen van de co-packer zouden worden teruggekoppeld naar hun eigen ERP systeem (Infor). Hiervoor kwamen ze bij ons terecht. Wij ontwikkelden een Web Portal waarin alle opdrachten van Peeters Produkten worden klaargezet voor de co-packer. De informatie wordt automatisch verzonden vanuit Infor en bevat onder andere orderspecificaties en volume data.

De handelingen van de co-packer worden teruggekoppeld naar Peeters door middel van het scannen van een SSCC label. Het SSCC label is een soort van kentekenplaat die wordt gebruikt voor de identificatie van containers en pallets. Aan de hand van dit label kan een order volledig worden getraceerd.

Web Portal

Deze web portal is ontwikkeld om het voor de co-packer zo laagdrempelig mogelijk te maken. De web portal bevat onder andere de volgende functies:

  • een lijst met inkooporders
  • een overzicht met productie orders
  • een lijst met distributie orders
  • de mogelijkheid tot het printen van SSCC labels

De web portal wordt gekenmerkt door een gebruiksvriendelijke interface en is gewoon in de browser te gebruiken. Het enige wat aan de kant van de co-packer nodig is, is een labelprinter om SSCC labels uit te printen en een barcode scanner. Alle co-packers waar Peeters Produkten mee samenwerkt, hebben een eigen inlog tot de web portal. Per co-packer bestaat er de mogelijkheid om meerdere gebruikers toe te voegen.

Resultaat

Met de web portal en de koppeling met Infor heeft Peeters Produkten een grote stap gemaakt in het inzichtelijk krijgen van het productie- en logistieke proces. De overgang van een handmatig naar een geautomatiseerd systeem betekent een hogere efficiëntie graad en een lagere foutenmarge.

Bent je net als Peeters Produkten op zoek naar een partner die jouw systemen koppelt met die van je handelspartners? We denken graag mee over een passende oplossing voor jouw organisatie.

Controle niet gelukt

The form contains errors