Samenwerking TomTom met WEBFLEET

Gepubliceerd op: 22-06-2020

Webfleet Solutions (voorheen TomTom Telematics) specialiseert zich in fleet management, voertuigtelematica en connected car-diensten voor de B2B markt. Hun SaaS-oplossing voor fleet management – WEBFLEET – wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 47.000 klanten met meer dan 720.000 voertuigen. WEBFLEET is gericht op zowel het midden- en kleinbedrijf als grote ondernemingen. Het voorziet in alle benodigde informatie om wagenparken zo efficiënt mogelijk te kunnen beheren. Zo helpt het onder andere met het verbeteren van voertuigprestaties, besparen op brandstofverbruik en ondersteunen van bestuurders.

WEBFLEET

De manier waarop WEBFLEET werkt is via een GPS voertuigvolgsysteem. De boordcomputer in jouw bedrijfswagens registreert iedere 10 seconden de huidige locatie en stuurt deze iedere minuut via GPS door naar WEBFLEET. Hierin kun je vervolgens precies zien waar jouw voertuigen zich bevinden en kun je via de PRO driver terminals in jouw bedrijfswagens communiceren met de bestuurders. Je hoeft hiervoor geen software te installeren; WEBFLEET is bereikbaar via alle moderne browsers.

Bedrijfsintegratie

Om het maximale uit WEBFLEET te halen, hebben zij een aantal API’s beschikbaar gesteld. Een API maakt het mogelijk om dit GPS voertuigsysteem te laten communiceren met jouw interne bedrijfssystemen. Bijvoorbeeld aan een ERP-systeem of Transport Management Systeem (TMS). Wanneer je WEBFLEET laat koppelen aan je TMS, kun je automatisch orders en route-informatie vanuit jouw TMS doorsturen naar de boordcomputers in jouw bedrijfswagens. Andersom kun je de huidige orderstatus en real-time locatie vanuit WEBFLEET automatisch doorsturen naar je TMS. Dit heeft natuurlijk een hoop voordelen. Het ERP of TMS wordt verrijkt met nuttige informatie vanuit WEBFLEET en WEBFLEET profiteert van de geavanceerde functies van jouw ERP of TMS.

Integratiepartner

In een pilot heeft Copernicus succesvol de koppeling met WEBFLEET gemaakt. Hierdoor is het mogelijk om alle data die WEBFLEET gebruikt te koppelen met uw eigen systeem. Denk hierbij onder andere aan het ophalen van actuele voertuigposities, het toewijzen van transportopdrachten aan chauffeurs en het uitwisselen van tekstberichten met uw chauffeurs. Al deze  informatiestromen moeten natuurlijk probleemloos met elkaar worden uitgewisseld. Copernicus zorgt ervoor dat uw eigen systeem naadloos gekoppeld wordt met het GPS voertuigsysteem zodat deze als een verlengstuk van elkaar kunnen werken.

Door WEBFLEET te integreren met je eigen back-office systemenwerk je efficiënter en profiteert jouw hele bedrijf van een hoger serviceniveau en betere prestaties. Als geregistreerd integratiepartner van Webfleet Solutions vertellen we je graag over de mogelijkheden op het gebied van integratie met WEBFLEET. 

Controle niet gelukt

The form contains errors