Copernicus ontwikkelt KPN Medische Berichtenservice

Gepubliceerd op: 22-06-2020

KPN Zorg heeft een medische berichtenservice opgezet voor het veilig en efficiënt uitwisselen van data tussen zorgpartners. Dit houdt bijvoorbeeld in dat laboratoriumuitslagen, specialistenbrieven en radiologieberichten via de KPN ZorgCloud verstuurd worden. KPN biedt hiermee dé oplossing voor alle gestructureerde berichtenuitwisseling tussen eerste- en tweedelijnszorg. Via de KPN ZorgCloud verbinden zij zorgverleners en zorginstellingen in Nederland via een overzichtelijk en innovatief platform.

Om het systeem achter deze berichtenuitwisseling te ontwerpen en ontwikkelen is Copernicus ingeschakeld om deze data op een veilige en betrouwbare wijze door te sturen naar de juiste zorgpartner. Daarnaast transformeren wij, indien nodig, verstuurde berichten naar het bestandsformaat dat de ontvanger kan verwerken. Hierbij maken wij gebruik van ons integratieplatform Niklas. Wij ondersteunen elk elektronisch berichtenstandaard en werken met de nieuwste technologieën.

Wij zijn er trots op dat KPN ons als partner heeft gekozen als cruciale schakel in het grootste en veiligste zorgnetwerk van Nederland!

Ziekenhuis Gelderse Vallei maakt reeds gebruik van deze berichtenservice. 

Een fors deel van het kostenbesparingstarget dat ik voor 2018 had, heb ik met de overgang naar dit nieuwe systeem van Copernicus en KPN kunnen invullen. – John van Giesen,  manager Informatisering & Automatisering bij de Gelderse Vallei.

Lees meer over het KPN zorgnetwerk in onderstaande brochures.