Managed EDI

Electronic Data Interchange is de electronische uitwisseling van gegevens tussen computersystemen, en de basis voor succesvol ondernemen. En precies daarom willen jouw handelspartners elektronisch zaken met je doen. Niet verwonderlijk, omdat beide partijen zo efficiënter werken, de kans op fouten afneemt en er veel minder papierwerk aan te pas komt.

Voor veel organisaties is EDI essentieel om hun processen soepel te laten verlopen, en vaak oefenen deze organisaties druk uit op hun klanten en toeleveranciers om ook met EDI te gaan werken. Maar niet alle bedrijven hebben de technische kennis en expertise om EDI succesvol toe te passen binnen de eigen organisatie. Of ze hebben simpelweg onvoldoende middelen beschikbaar om EDI op te zetten, te beheren en nieuwe handelspartners aan te sluiten.

 

EDI as a Service

Wil jouw organisatie Electronic Data Interchange toepassen, maar hebben jullie daar simpelweg niet de kennis en kunde voor in huis? Dan is Managed EDI de perfecte oplossing voor jouw organisatie. Door voor Managed EDI te kiezen ontzorgen wij je volledig, zodat jouw organisatie zich kan focussen op de core business.

 

Voordelen Copernicus


 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Voor alle bedrijfssectoren ongeacht de grootte van de organisatie
 • Reeds gekoppeld met een groot aantal systemen en applicaties
 • Transparant pricing model
 • Vriendelijk bedrijf om mee samen te werken!

Key Features van Managed EDI


 • Alle berichtformaten en communicatieprotocollen
 • Any-to-any mapping
 • Real time monitoring van de datastromen
 • Rapportage
 • Helpdesk ondersteuning
 • Veilige en stabiele infrastructuur

Voordelen van Managed EDI


 • Bespaar investeringen in hardware en software
 • Beschikbaar in verschillende abonnementsvormen
 • Geschikt voor alle bedrijfssectoren, ongeacht de grootte van de organisatie
 • Naadloze aansluiting op jouw business partners
 • Ook koppelingen mogelijk met partners zonder EDI

 

Het integratietraject

 

Analyse

We beginnen altijd met het in kaart brengen van de informatiestromen. Met welke (externe) systemen en/of handelspartners koppelen we? Welke berichten ondersteunen deze informatiestromen? Verder inventariseren we in hoeverre de betrokken systemen toegankelijk zijn om mee te kunnen koppelen.

 

Offerte

Na het afronden van de analyse is het tijd voor de offerte. Hierin is duidelijk opgenomen welke koppelingen we gaan ontwikkelen, welke kosten daar bij komen kijken, en de kosten voor het gebruik van het Managed EDI platform. Uiteraard vertellen we hier ook wanneer de oplevering plaats zal vinden.

 

Ontwikkeling

In deze fase ontwikkelen we de koppelingen (mappings). Een mapping is een stukje software dat een inkomend bericht of bestand inleest en dit transformeert naar het gewenste output formaat. In dit proces wordt meestal ook dataconversie en dataverrijking uitgevoerd. Hiermee krijgt jouw organisatie de mogelijkheid om bedrijfsspecifieke logica toe te passen in de output.

 

Implementatie

Nadat we de mappings hebben gebouwd gaan we de informatiestromen opzetten op ons platform. Dit betekent dat we de datacommunicatie gaan inregelen, scheduling gaan opzetten en de mappings gaan ‘deployen’ op het platform. Dit doen we natuurlijk eerst op de test-omgeving voordat we live gaan op de productie omgeving.

 

Case: Managed EDI voor Schavemaker

Schavemaker Logistics & Transport biedt een breed aanbod aan vervoersdiensten zoals staalvervoer, luchtvracht en groupage zendingen in de Benelux, Centraal- en Zuid-Europa, Groot Brittannië en Ierland. Om de efficiëntie en de klanttevredenheid te verhogen heeft Schavemaker Logistics & Transport besloten Electronic Data Interchange te gaan toepassen met haar klanten. Schavemaker zelf heeft geen ervaring met EDI, en koos daarom voor het uitbesteden van dit proces. Schavemaker hoeft daardoor niet te investeren in dure hardware en software licenties. En dus ook niet in het vinden en opleiden van personeel.

 

EDI Outsourcing

Copernicus levert al meer dan 20 jaar toonaangevende integratie oplossingen, op maat gemaakt voor de specifieke behoeften van jouw organisatie. In die tijd hebben we verschillende organisaties geholpen om hun systemen en bedrijfsprocessen naadloos te integreren met hun diverse handelspartners. Of het nu een grote of kleine onderneming gaat, met onze Managed EDI dienst ontzorgen we je volledig op het gebied van EDI.

Onze klanten profiteren van sterkere relaties met hun handelspartners, meer controle over hun verschillende bedrijfsprocessen en een hogere mate aan productiviteit. Door jouw EDI-systemen uit te besteden aan Copernicus, verzeker je jezelf van support en expertise die moeilijk is te evenaren door een in-house team. Hierbij kun je denken aan het afstemmen van specificaties met jouw handelspartners en applicatieleveranciers, het ontwikkelen en implementeren van mappings (datakoppelingen), tot het monitoren van de datastromen.

 

Schaalbare Edi oplossingen

Onze EDI integraties staan bekend om de schaalbaarheid. EDI oplossingen voor kleine bedrijven, daar begint het vaak mee. Op dat moment wil je een betaalbare oplossing die past bij de grootte van jouw bedrijf. Vervolgens groeit het bedrijf en wil je dat de oplossing meegroeit. Geen probleem! 

Meer weten over Managed EDI? Neem vrijblijvend contact met ons op:

Waarmee kunnen wij je helpen?

The form contains errors