Managed File Transfer (MFT)

Managed File Transfer is er op gericht om grote hoeveelheden data te structureren en veilig over te dragen. Managed File Transfer, wordt afgekort als MFT.
MFT gaat een stap verder dan File Transfer Protocol (FTP). MFT is namelijk gericht op grotere hoeveelheden data en maakt het daarom mogelijk om de datastromen beter te beheersen. Ook de tekortkoming op het gebied van veiligheid bij FTP wordt opgelost met MFT.

Wat is managed file transfer MFT

Managed File Transfer is de verzamelnaam van software oplossingen om grote hoeveelheden files en data gestructureerd en veilig over te dragen.

Voordelen Copernicus


  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Voor alle bedrijfssectoren ongeacht de grootte van de organisatie
  • Reeds gekoppeld met een groot aantal systemen en applicaties
  • Transparant pricing model
  • Vriendelijk bedrijf om mee samen te werken!

MFT oplossingen

Een goed voorbeeld van MFT is de Managed AS2 oplossing van Copernicus. AS2 is schaalbaar en eenvoudig uit te breiden met dataversleuteling en -verificatie. 

Migreren naar MFT

Starten met managed file transfer voelt als een grote stap. Vooral als je zelf niet over alle kennis beschikt. Geen probleem natuurlijk. Maar je wilt wel weten waar je rekening mee moet houden. Zowel financieel, als wat er praktisch bij komt kijken.

Het grootste voordeel van MFT is natuurlijk het centraliseren en beheersbaar houden van datastromen. Een logische vraag is dan ook wat er eigenlijk allemaal onder MFT valt. Of anders geformuleerd, zijn alle dingen waar je nu tegenaan loopt afgedekt met een MFT oplossing. Daar is geen standaard ‘ja’ of ‘nee’ antwoord op. De oplossing moet overeenkomen met jouw situatie. De vraag is dus: waar loop je tegenaan? Welke processen wil je beheersen, beveiligen of structureren? En als je situatie eenmaal in kaart gebracht is, is Managed File Transfer dan de geschikte oplossing. Dáár gaan we samen achterkomen.

MFT bij Copernicus

Copernicus ondersteunt je met jouw processen rondom MFT en managed Edi. Schaalbare oplossingen die custom worden ingericht op basis van jouw situatie. Samen bekijken we waar jij tegenaan loopt, wat voor oplossing daar bij past en hoe we dat gaan inrichten.

Ook bekijken we jouw branche, waar je klanten en leveranciers mee werken en hoe onze oplossingen met jou mee groeien. 

Plan daarom direct een afspraak in om samen passende oplossingen te ontdekken.

Of bel naar 023 - 565 6060

Controle niet gelukt

The form contains errors