Wat is INVRPT?

Het EDIFACT bericht INVRPT is een Inventory Report en heeft betrekking op voorraad van grondstoffen, half-fabricaten of eindproducten. Deze berichten worden uitgewisseld tussen fabrikanten en distributeurs en tussen fabrikanten en consignatiehouders zoals bijvoorbeeld shop-in-shop. Zowel de fabrikant als de distributeur of consignatiehouder kan een INVRPT bericht sturen.

Na het ontvangen of versturen van artikelen, vindt een voorraadmutatie plaats. Middels een INVRPT bericht zorgt een organisatie dat actuele voorraadstanden bij betrokken partijen terecht komt. Het bericht bevat functionaliteit om de ontvanger van het bericht te informeren over de verschillende voorraadstanden en ter ondersteuning van de financiële waardering en planning van de productie. Dit bericht ziet men daarom ook wel als een elektronische voorraad- of voorraadmutatielijst.

Benieuwd naar een voorbeeld waarin wij dit berichttype gebruiken? Lees dan onze business cases van Pooling Partners, winkelketen Score en HUSA Logistics. Deze klanten gebruiken dit berichttype volop voor het uitwisselen van informatie.