Wat is EAI – Enterprise Application Integration?

Enterprise Application Integration, afgekort EAI, is een technologie die op geautomatiseerde wijze elektronische uitwisseling van informatie regelt tussen verschillende computersystemen en applicaties, ongeacht de gebruikte dataformaten en protocollen.

De meeste organisaties gebruiken veel verschillende applicaties en databases in hun dagelijkse operatie. Dit kunnen standaard applicaties zijn, maar ook maatwerk applicaties, legacy of cloud gebaseerde diensten. Deze applicaties draaien vaak op verschillende operating systems, zijn soms in eigen beheer en soms in beheer van een dienstverlener. Om nog wat complexiteit toe te voegen dienen ook de systemen van handelspartners in de dagelijkse operatie betrokken te worden.

De grote uitdaging is nu: Hoe lijm je al deze systemen en applicaties aan elkaar, zonder dat het ten koste gaat van de beheersbaarheid, flexibiliteit en schaalbaarheid van de informatiestromen?

 

Waarom EAI?

Met het toepassen van applicatie integratie behaal je de volgende voordelen: 

  • Informatie stroomt naadloos tussen de verschillende applicaties en systemen
  • Je voorkomt duplicatie van gegevens
  • je bevordert de interoperabiliteit tussen jouw applicaties en systemen
  • Processen die betrekking hebben op meerdere applicaties worden gestroomlijnd
  • Nieuwe systemen zijn snel en eenvoudig aan te sluiten
  • Je creërt een ‘single point of access’ naar uw bedrijfsinformatie 
  • Applicatie Integratie ondersteunt je ‘best of breed’ benadering

 

Wat is Niklas?

Om EAI toe te passen maak je gebruik van een softwarelaag tussen de verschillende systemen en applicaties. Deze ‘middleware’ regelt en coördineert zelfstandig de automatisch uitwisseling van gegevens, zonder dat de betrokken besturingssystemen en applicaties iets van elkaar hoeven te weten.

Om deze processen zo soepel en efficiënt mogelijk uit te voeren, ontwikkelde Copernicus het Niklas Integration Platform,  ook wel een Enterprise Service Bus genoemd. Dit gebruik je voor het ontwerpen en implementeren van communicatie tussen verschillende applicaties en systemen. De kernfunctionaliteit van Niklas is het ontvangen, kwalificeren, transformeren en routeren van elektronische berichten met de verschillende applicaties, databases en handelspartners. Met het transformatieproces bedoelt men het proces waarbij een inkomend bericht ‘gemapt’ wordt naar een structuur dat geschikt is voor verwerking in het doel-systeem. Tijdens het transformatieproces worden de eigen “business rules” toegepast en kan data-verrijking plaatsvinden.

 

Hoe kunnen wij jou helpen?

Controle niet gelukt

The form contains errors