Wat is x12 940 - Warehouse Shipping Order?

Het x12 940 EDI bericht wordt gebruikt om een extern warehouse de opdracht te geven om een bepaalde order te verzenden. Dit EDI bericht wordt vaak gebruikt door verladers om een extern warehouse goederen te laten verzamelen, verpakken en verzenden naar de afnemer.

De benodigde gegevens van een 940 worden meestal verkregen vanuit de 850 Purchase Order die door de afnemer wordt gestuurd. Met de 940 kan een de opdracht voor het warehouse ook worden aangepast of geannuleerd.

Met de 940 wordt het warehouse specifiek geïnstrueerd welke producten verstuurd moeten worden, wanneer deze verstuurd moeten worden en in welke hoeveelheden. 

De inhoud van een x12 940 EDI bericht

  • Informatie over de leverancier
  • Leveringsdatum
  • Artikelnummers, beschrijvingen en hoeveelheden
  • Afleveradres

Het warehouse zal middels een 997 Functional Acknowledgement bevestigen dat het de 940 Shipping Order heeft ontvangen. Vlak voordat de bestelling op transport gaat zal het warehouse een 945 Shipment Advice terugsturen naar de leverancier of verlader die op zijn beurt weer een 856 Advance Ship Note naar de afnemer kan sturen.

 

Verschillende EDI berichten

Er zijn verschillende soorten ANSI X12 EDI berichten. Ieder EDI bericht heeft een eigen nummer. De meest voorkomende EDI berichtcodes zijn:

 

Voorbeeld toepassing case + foto links

Controle niet gelukt

The form contains errors