Wat is x12-855 EDI Purchase Order Acknowledgement?

Het X12 855 EDI bericht is een Purchase Order Acknowledgement dat door leveranciers wordt gebruikt om een eerder ontvangen 850 Purchase Order te accepteren of te weigeren. Ook is het mogelijk om in de 855 aan te geven dat de order geaccepteerd wordt, maar met wijzigingen ten aanzien van de geplaatste order.

Advance Ship Note

Veel afnemers verwachten dat de leveranciers een Advance Ship Note zal sturen zodra de producten klaar staan voor transport. Hiervoor wordt het 856 ASN bericht gebruikt. De afnemer wordt met dit bericht geïnformeerd over het transport van de producten waarop de afnemer zijn logistieke processen kan afstemmen.

Vaak zal de leverancier een 810 Invoice bericht naar de afnemer sturen zodra de producten verstuurd zijn.

Overige X12 EDI berichten

Behalve de X12 EDI 204, zijn er ook nog andere soorten ANSI X12 EDI berichten. Ieder EDI bericht heeft een eigen nummer wat correspondeert met het type bericht. De meest voorkomende EDI berichtcodes zijn:

Koppeling met Amazon.com

Voor UV-Fashions heeft Copernicus een EDI koppeling gerealiseerd met Amazon.com, ‘s werelds grootste e-commerce platform. De koppeling bestaat uit vier interfaces die zorgen voor de transformatie van de EDIFACT berichten (Amazon) naar XML (UV-Fashions). Het betreft de volgende informatiestromen:

  • Orders van Amazon naar UV-Fashions
  • Orders Response van UV-Fahions naar Amazon
  • Despatch Advice van UV Fashions naar Amazon
  • Invoice van UV-Fashions naar Amazon

De EDI koppeling met Amazon.com elimineert de noodzaak om in te loggen op de portal van Amazon en de gegevens te handmatig te verwerken. De orders van Amazon komen direct in het back-office systeem van UV- Fashions terwijl de order bevestiging, de pakbon en de factuur geheel automatisch naar Amazon worden gestuurd.

Managed EDI

Omdat UV-Fashions zelf geen ervaring heeft met EDI gebruiken zij het Managed EDI platform van Copernicus. Dit platform is bij uitstek geschikt voor organisaties die geheel ontzorgd willen worden op het gebied van EDI. Copernicus zorgt hierbij voor het analyseren van de specificaties, het ontwikkelen van de interfaces, de implementatie en het beheer en support.

“De EDI koppeling met Amazon biedt ons veel voordelen. Het verwerken van orders gaat veel sneller en kost minder tijd doordat er geen handmatige handelingen verricht hoeven te worden” zegt Martijn de Goederen, Operations Manager bij UV-Fashions. 

Hoe kunnen wij jou helpen?

Waarmee kunnen wij je helpen?

The form contains errors