Wat is x12 204 – EDI Motor Carrier Load Tender?

Het x12 204 bericht wordt gebruikt om een Full Truck Load (FTL) aan te vragen bij een vervoerder voor het transport van goederen. Dit bericht wordt meestal verstuurd door retailers, fabrikanten en logistiek dienstverleners. Echter, het kan gebruikt worden door elk bedrijf dat te maken heeft met het versturen van goederen.

Met het x12 204 bericht kan een nieuwe transportopdracht worden geplaatst maar het is ook mogelijk om middels dit bericht een wijziging te maken op een eerder geplaatste transportopdracht. De x12 standaard schrijft voor dat dit bericht enkel voor Full Truck Loads gebruikt kan worden maar in de praktijk wordt het ook gebruikt voor Less Than Truckload (LTL).

Voordelen Copernicus


  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Voor alle bedrijfssectoren ongeacht de grootte van de organisatie
  • Reeds gekoppeld met een groot aantal systemen en applicaties
  • Transparant pricing model
  • Dé specialist in EDI
  • Vriendelijk bedrijf om mee samen te werken!

Inhoud van een x12 204 EDI bericht

Het 204 EDI bericht bevat voldoende informatie voor de vervoerder om te kunnen bepalen of zij de opdracht gaan aanvaarden of weigeren. De vervoerder zal dit beoordelen op basis van gegevens die middels het bericht worden aangeleverd. Het gaat dan om informatie over het afleveradres, planning, omschrijving van de goederen, afmetingen en gewichten en het soort transportmiddel dat nodig is.

De vervoerder zal als respons op de 204 een 990 EDI bericht terugsturen. Middels de 990 kan de vervoerder aangeven of hij de transportopdracht accepteert of weigert. Wanneer de vervoerder de opdracht accepteert zal hij in de meeste gevallen ook status informatie over het transport moeten terugsturen. Hiervoor kan het x214 Shipment Status bericht worden gebruikt.

Verschillende EDI berichten

Er zijn verschillende soorten ANSI X12 EDI berichten. Ieder EDI bericht heeft een eigen nummer. De meest voorkomende EDI berichtcodes zijn:

Waarmee kunnen wij je helpen?

The form contains errors