Wat is ANSI X12?

X12 is de berichtenstandaard voor EDI die door het American National Standards Institute (ANSI) is opgesteld. Dit instituut heeft sinds haar oprichting in 1979 meer dan 300 verschillende standaarden voor EDI berichten ontwikkeld.

Het ANSI heeft de X12 standaard oorspronkelijk ontworpen om Noord-Amerikaanse bedrijven in verschillende sectoren te ondersteunen maar vandaag de dag zijn er wereldwijd meer dan 300.000 bedrijven die dagelijks gebruik maken van de X12 EDI-normen om hun zakelijke transacties te faciliteren.

Het orgaan ontwikkelt en onderhoudt EDI standaarden voor elektronische gegevensuitwisseling voor bijvoorbeeld het elektronisch plaatsen van orders, transportopdrachten en e-facturatie. Leden van de commissie ontwikkelen en promoten gezamenlijk de EDI standaarden om zakelijke transacties te stroomlijnen door gebruik te maken van een uniforme en gemeenschappelijke syntax. De huidige set aan berichten ondersteunt elk facet van het elektronisch zakendoen in het business-to-business segment. Nederlandse organisaties die zaken doen met Amerikaanse bedrijven zullen de X12 EDI standaard moeten gebruiken. Vaak gaat het dan om de volgende berichten:

De X12 berichtenstandaard faciliteert de elektronische gegevensuitwisseling ten behoeve van bedrijfsprocessen zoals:

  • Versturen van catalogi
  • Ordering, order bevestiging en order verwerking
  • Versturen van pakbonnen
  • Transportopdrachten en status informatie
  • Facturatie

 

 

OTX Logistics wisselt met PHV (moederbedrijf van o.a. Calvin Klein en Tommy Hilfiger) X12 berichten uit. Lees waarom zij X12 berichten gebruiken.

 

Hoe kunnen wij jou helpen?

Controle niet gelukt

The form contains errors