Vos Logistics

“We simplify. Whatever it takes.” zo luidt het motto van een van de grootste transport en logistiek bedrijven van Nederland, Vos Logistics. Al sinds de oprichting in 1944 is het voor Vos Logistics essentieel om zaken beheersbaar, efficiënt en eenvoudig te maken voor hun klanten. En dat ze met het naleven van dat motto groot zijn geworden is wel duidelijk, want ruim 75 jaar later telt Vos meer dan 30 vestigingen, ruim 1300 trucks en 2600 medewerkers, verspreid over heel Europa. 

Maar men zegt niet voor niets: “Aan de top komen, is makkelijker dan er te blijven.” En dit snappen ze bij Vos Logistics maar al te goed. Want hier is de digitale transformatie dé visie voor de toekomst, met de focus op digitale integraties daarbij als speerpunt. Als onderdeel van deze digitale integraties realiseert Copernicus al sinds 2011 integraties voor Vos Logistics. De ruim 160 integraties leveren een hoge mate van efficiency voor Vos en de foutgevoeligheid is sterk afgenomen.  

Benieuwd naar de ervaringen van Vos Logistics met Copernicus gingen we langs bij Paul van Ham, Corporate IT Manager bij Vos Logistics. Op het hoofdkantoor van Oss vroegen wij hem naar zijn beleving van onze samenwerking.  

 

Wat doet Vos Logistics?

“Vos Logistics is een logistieke onderneming, opgericht in 1944. Afgelopen jaar hebben we ons 75-jarig jubileum gevierd. En hier bij Vos hebben we twee clusters van dienstverlening: We doen Internationaal Transport, voornamelijk met onze eigen vloot, en we leveren logistieke oplossingen aan onze klanten. Je kunt daarbij denken aan warehousingvalue-added logisticsforwardingbenelux distributie en home deliveries. Home deliveries doen we voornamelijk met grotere zendingen zoals keukens en (tuin)meubelen. Wij hebben een mooi pallet aan klanten in de automotive, e-fulfillmentretail en chemie.  

 

Wat is de uitdaging van Vos Logistics? 

"Van oudsher is de logistiek traditioneel ingesteld. De laatste jaren is Vos Logistics steeds meer gaan beseffen dat als we niet sterk gaan veranderen met behulp van digitalisering, we op den duur de boot gaan missen. Dat heeft er o.a. toe geleid dat wij met Copernicus aan de slag zijn gegaan met het bouwen van integraties met onze logistieke relaties.”  

Wat is de oplossing voor Vos Logistics? 

"De integraties die wij samen met Copernicus hebben gebouwd zijn meer dan alleen maar data ‘overpompen’ van het ene systeem naar het andere. De integraties ondersteunen logistieke processen. Copernicus heeft zich deze processen eigen gemaakt en levert naast de techniek ook op dit vlak een toegevoegde waarde."

Integratieplatform Niklas 

“Toen ik in dienst trad bij Vos Logistics, was al besloten om over te stappen op het integratieplatform Niklas van Copernicus om integraties met klanten te faciliteren. Een van de eerste dingen die ik toen gedaan heb was Niklas herevalueren, kijken of dit een product is dat daadwerkelijk goed bij Vos Logistics past. En daar was ik eigenlijk al heel snel uit. We konden klein met Niklas beginnen, snel uitbreiden en opschalen, het voorzag in de behoefte om snel interfaces te maken met klanten en ook de protocollen die bij Niklas worden aangeboden zijn vrij compleet. Dit heeft mij ervan overtuigd dat Niklas goed bij ons past.” 

Waarom heeft Vos Logistics voor Copernicus gekozen? 

“De keuze voor Copernicus is gemaakt door mijn voorganger, want ik ben hier op januari 2014 in dienst gekomen. Maar al snel begreep ik waarom mijn voorganger voor Copernicus heeft gekozen. Wat wij met name waardeerden in Copernicus is de klantgerichtheid. Er is zoveel flexibiliteit, je voelt gewoon aan de mensen waar wij contact mee hebben dat ze oprecht geïnteresseerd zijn in wat wij doen. En er wordt altijd meegedacht over hoe wij de implementatie van Niklas kunnen verbeteren, dat is wat wij zoeken in een partner. 

Waarom Copernicus?

  • Korte lijnen
  • Snel schakelen
  • Creatief meedenken
  • Solution support

Hoe gaat het nu?  

"De oplossingen die Copernicus aan ons oplevert zijn stabiel. Maar als er dan een keer een probleem is, dan krijgen we altijd uitstekende medewerking. En dat is wat ik zeg: Copernicus is wel een van mijn favoriete leveranciers. Ze laten zien dat ze inherent geïnteresseerd zijn in Vos Logistics en dat ze ons serieus nemen als klant. Al met al ben ik heel erg tevreden over onze relatie en onze samenwerking.  

Voor de toekomst zijn wij heel erg gericht op de digitale transformatie. Het implementeren van automatisch plannen in het internationale transport, algoritmes laten plannen in plaats van het zelf te doen. Alle processen binnen Vos Logistics zullen anders gaan lopen. En daar speelt Copernicus een belangrijke rol in.” 

Hoe kunnen wij jou helpen?

Controle niet gelukt

The form contains errors