Transsmart B.V.

“Wij gebruiken Niklas, het integratieplatform van Copernicus, voor het afhandelen en orkestreren van de datacommunicatie met meer dan 400 vervoerders.” Transsmart is al heel lang bijzonder tevreden over het multifunctionele integratieplatform Niklas. Een van dé specialiteiten van Copernicus.

Wat doet Transsmart B.V.?

Verladers (pakketverzenders) die transporteurs zoeken voor hun producten, zijn bij Transsmart aan het juiste adres. Transsmart zorgt er namelijk voor dat verladers vanuit hun eigen ERP-systeem transporten kunnen boeken bij meer dan 400(!) vervoerders. Zo sturen de verladers vanuit hun eigen systeem het gehele transportproces aan. Daardoor zijn deze processen voor alle partijen efficiënter, transparanter én goedkoper geworden.

Wat is de uitdaging?

Door de diensten die Transsmart levert, werken ze met ontzettend veel verschillende verladers en transporteurs. Transsmart merkte op dat zowel de verladers als de transporteurs vaak verschillende systemen gebruiken om data uit te wisselen. Die datastromen hebben ook nog eens verschillende formaten en protocollen. Ontzettend lastig dus voor Transsmart om alle datastromen snel en eenvoudig te koppelen. En daarom kwam de oplossing van Copernicus in beeld.

“Wij werken al jaren samen met Copernicus, en zijn daar nog steeds ontzettend blij mee. Waar Copernicus zich onderscheidt is het meedenken met de klant, niet alleen op IT gebied, maar ook breder. Daarnaast werken er specialisten die écht weten waar ze over praten.”
– Pieter Schalk, CCO & country manager Belgium

Wat is de oplossing?

We zien vaker dat het koppelen van veel verschillende systemen de nodige problemen kan veroorzaken. Het ene systeem valt nu eenmaal beter te koppelen dan het ander. Om het koppelen te vereenvoudigen en de datastromen te faciliteren hebben we de volgende oplossing bedacht:

Integratieplatform Niklas

Het schaalbare integratieplatform Niklas is door Copernicus ontwikkeld zodat organisaties gemakkelijk en volledig geautomatiseerd data uitwisselen. Deze uitwisseling kan zijn tussen interne applicaties, webshops, clouddiensten, of in het geval van Transsmart: tussen verschillende organisaties (EDI).  Daarbij is Niklas uitermate geschikt is om datastromen met hoge volumes te faciliteren.

Perfect voor Transsmart dus, waar ze te maken hebben met ontzettend veel data-uitwisselingen tussen verladers en vervoerders. Niklas faciliteert nu deze uitwisselingen volledig. Daarnaast zorgt Niklas ervoor dat Transsmart nu eenvoudiger koppelingen maakt tussen de bedrijven waar zij diensten voor verlenen.

De datastromen die voorkomen bij Transsmart zijn:

  • Booking
  • Labeling
  • Manifesting
  • Tracing


Niklas: Shared vs. Managed

Bij het leveren van het integratieplatform Niklas biedt Copernicus twee verschillende varianten: Dedicated en Managed. Shared bieden wij als de klant aangeeft dat zij het bouwen, onderhoud en beheer van koppelingen volledig aan Copernicus willen overlaten. Managed bieden wij als de klant zelfstandig deze koppelingen wilt bouwen, onderhouden en beheren.

Transsmart gaf aan gebruik te willen maken van de Managed-variant. In deze variant bouwt Copernicus de eerste koppeling(en). Om deze koppelingen vervolgens zelf te kunnen bouwen en het integratieplatform zelf te kunnen beheren krijgt Transsmart twee verschillende trainingen: één voor het maken van koppelingen en één voor het beheren van Niklas. Op deze wijze heeft Transsmart een koppeling als referentiekader en zijn ze klaargestoomd om zelf aan de slag te gaan!

Waarom kiest Transsmart voor Copernicus?

Integratiespecialisten

Copernicus is een ervaren speler op het gebied van integratie technologie. Onze specialisten weten hoe belangrijk het is om kwalitatief goede koppelingen te bouwen. Of het nu gaat om de systemen groothandels, webshops, fulfilments of transporteurs: Copernicus gaat altijd voor kwaliteit en we verwachten dat ook van onze partners.

 

Ervaring in de logistiek en transport

De ervaring die Copernicus heeft met bedrijven zoals Transsmart is misschien wel dé reden voor Transsmart om met Copernicus samen te werken. Door deze ervaring weten de specialisten van Copernicus precies welke uitdagingen ze mogelijk tegen kunnen komen, én hoe deze problemen razendsnel opgelost worden.

Flexibiliteit

Bij Copernicus zeggen we wel eens dat we onze klanten graag ‘een beetje verwennen’. Onze integratiespecialisten zijn niet alleen zeer kundig, maar denken ook erg graag mee met de klant en staan altijd open voor nieuwe uitdagingen. Door onze flexibele instelling kunnen wij eenvoudig aan de behoeftes en wensen van de klant voldoen.

Hoe nu verder?

Transsmart is nu perfect in staat om zelfstandig de koppelingen te bouwen tussen de verladers en transporteurs. Met behulp van het robuuste integratieplatform Niklas bespaart Transsmart veel tijd op het bouwen van koppelingen. En mocht Transsmart er even niet uit komen, dan staan wij altijd paraat om ze te ondersteunen!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Controle niet gelukt

The form contains errors