Black Box Logistics

“Copernicus heeft ons geholpen om soepel en snel onze data uit te kunnen wisselen
met klanten, waarbij wij nog steeds de volledige controle in handen hebben.”

 

Black Box Logistics (BBL) heeft Copernicus ingeschakeld voor een multifunctioneel integratieplatform. Hiermee kan BBL zelf koppelingen bouwen om data uit te wisselen met al hun handelspartners. Natuurlijk mét ondersteuning van Copernicus.

Wat doet Black Box Logistics?

In de loop der jaren is BBL uitgegroeid tot een toonaangevende logistieke dienstverlener. Deze logistieke diensten verlenen zij aan een enorm gevarieerde groep van handelspartners. Denk hierbij aan importeurs, fabrikanten van o.a. ‘luxe’ consumentenproducten en medische/high-tech apparatuur. Actief in zowel  B2B, als in B2C.

 

Wat is de uitdaging?

Zoals eerder benoemd heeft Black Box Logistics als logistieke dienstverlener een gevarieerd klantportfolio. Met deze klanten wisselt BBL data uit van verschillende bestandsformaten. De uitdaging voor BBL is dan ook om snel en kosteneffectief koppelingen te maken met deze handelspartners. En hier komt Copernicus in beeld.

 

Wat is de oplossing?

Black Box Logistics vond in Copernicus de partner voor het koppelen van klantsystemen aan hun eigen Warehouse Management System (WMS). Voor BBL is het van belang om zélf deze klantsystemen met het WMS te kunnen koppelen en deze koppelingen zélf te beheren. Daarom hebben wij BBL op de volgende manier geholpen:

 

Integratieplatform Niklas

Het integratieplatform Niklas is door Copernicus ontwikkeld zodat organisaties ontzettend eenvoudig en volledig geautomatiseerd elektronische data uit kunnen wisselen. Deze uitwisseling kan bijvoorbeeld zijn tussen interne applicaties, verschillende organisaties (EDI), webshops of clouddiensten.

Black Box Logistics gebruikt Niklas als volgt: wanneer een handelspartner van BBL data heeft voor BBL, zorgt Niklas ervoor dat deze data wordt opgehaald, getransformeerd en waar nodig verrijkt zodat deze data perfect afgelezen kan worden in het WMS van BBL. Anders gezegd faciliteert Niklas dus de koppeling tussen het systeem van de klant, en het WMS van BBL.

Black Box Logistics heeft met alle handelspartners verschillende soorten datastromen die uitgewisseld worden. Samen met BBL hebben wij gekeken naar welke datastromen uitgewisseld worden met de handelspartners. De onderstaande datastromen zijn geconstateerd:

  • Item Master
  • Purchase Order
  • Receipt Confirmation
  • Sales Order
  • Inventory
  • Advanced Shipping Note
  • Retour receival

 

Canonical Data Model

Op basis van het Canonical Data Model (CDM) maken wij een database voor Black Box Logistics. Door gebruik te maken van een CDM, belandt de data van de handelspartners van BBL bij een tussenstop, en wordt het even ‘geparkeerd’. Hier wordt de data getransformeerd naar één uniform formaat. Nu hoeft deze data alleen nog maar gekoppeld te worden aan het WMS-systeem van BBL. Als BBL vervolgens een ander WMS-systeem wilt, hoeven ze slechts één koppeling te veranderen.

 

Niklas: Managed vs. Dedicated

Bij het leveren van het integratieplatform Niklas biedt Copernicus twee verschillende varianten: Managed en Dedicated. Managed bieden wij als de klant heeft aangegeven dat zij het bouwen, onderhoud en beheer van koppelingen volledig aan Copernicus willen overlaten. Dedicated bieden wij als de klant zelfstandig deze koppelingen wilt bouwen, onderhouden en beheren.

BBL heeft aangegeven te willen werken via de Dedicated-variant. Om deze Dedicated-variant toe te passen bouwt Copernicus de eerste koppeling tussen BBL en één handelspartner. Om deze koppelingen vervolgens zelf te kunnen bouwen en het integratieplatform zelf te kunnen beheren krijgt BBL twee verschillende trainingen: één voor het maken van koppelingen en één voor het beheren van Niklas. Op deze wijze heeft BBL een koppeling als referentiekader en zijn ze klaargestoomd om zelf aan de slag te gaan!

 

Waarom kiest BBL voor Copernicus?

Integratiespecialisten
Copernicus is een ervaren speler op het gebied van integratie technologie. Het koppelen van applicaties, systemen en handelspartners behoren tot de dagelijkse bezigheden. Onze kundige integratiespecialisten hebben vele bedrijven ondersteund bij het creëren van integratie-oplossingen. Denk hierbij aan groothandels, fulfilments, webshops of logistieke dienstverleners.

Ervaring met logistiek en transport
De ervaring die Copernicus heeft met bedrijven in de logistieke branche is voor Black Box Logistics een belangrijk argument geweest om met Copernicus te gaan samenwerken. Door deze ervaring weten de specialisten van Copernicus precies welke problemen zich voor kunnen doen, én hoe deze razendsnel opgelost kunnen worden.

Flexibiliteit
Bij Copernicus zeggen we wel eens dat we onze klanten graag ‘een beetje verwennen’. Onze integratie-specialisten zijn niet alleen zeer kundig, maar denken ook erg graag mee met de klant en staan altijd open voor nieuwe uitdagingen. Door onze flexibele instelling kunnen wij eenvoudig aan de behoeftes en wensen van de klant voldoen.

Hoe nu verder?

Black Box Logistics kan nu met behulp van het integratieplatform Niklas snel en eenvoudig koppelingen bouwen met hun stakeholders. Het is mogelijk dat zich hierbij toch nog lastige situaties voordoen. Als dit gebeurt, dan staat ons team altijd paraat om BBL te ondersteunen. 

Hoe kunnen wij jou helpen?

Controle niet gelukt

The form contains errors