AstraZeneca

Wat doet AstraZeneca?

AstraZeneca is een Brits-Zweeds innovatief farmaceutisch bedrijf dat zich focust op patiënten met hart- en vaatziekten, kanker, ademhalings- en immuunziekten. Het is hun missie om de grenzen van de wetenschap te verkennen en om levensreddende medicijnen te ontwikkelen.

De meeste geneesmiddelen van AstraZeneca worden direct aan de groothandels geleverd, die deze vervolgens aan de ziekenhuizen en apotheken leveren. Echter, sommige zeer specifieke geneesmiddelen levert AstraZeneca direct aan ziekenhuizen. Bijvoorbeeld omdat deze medicijnen acuut nodig zijn in het ziekenhuis.

 

Wat is de uitdaging?

Het leveren van geneesmiddelen aan ziekenhuizen was tot voor kort een handmatig proces. Dit in tegenstelling tot de leveringen aan de groothandels, waarbij alles is geautomatiseerd. Snelheid, accuratesse en punctualiteit zijn van groot belang, want tijdige levering van de geneesmiddelen is cruciaal.

AstraZeneca is daarom op zoek gegaan naar een partij die het bestellen van medicijnen door ziekenhuizen kan versimpelen, versnellen én verbeteren. Op zoek dus naar een partij die kan zorgen voor elektronische gegevensuitwisseling!

Wat is de oplossing?

Om het bestelproces te versimpelen, versnellen én verbeteren, is er eigenlijk maar één oplossing: Electronic Data Interchange (EDI). Tegelijkertijd zijn er meerdere manieren om die oplossing toe te passen. En om dat zo goed mogelijk te doen luisterden we eerst naar de wensen en eisen van AstraZeneca. Oftewel: een inventarisatie.

Inventarisatie

Tijdens de inventarisatie werden al snel de eerste contouren zichtbaar van ‘het uiterlijk’ van de oplossing. AstraZeneca maakt gebruik van een SAP-systeem, waarmee ze de data van de orders en de facturen uitwisselen met ziekenhuizen. Daarnaast bleek dat de ziekenhuizen al EDI doen met de groothandels voor medicijnen. De systemen van de ziekenhuizen ondersteunden dus EDI.

HET PROCES

1. Ziekenhuismedewerker bestelt producten bij AstraZeneca vanuit het systeem van het ziekenhuis.

2.
Het systeem van het ziekenhuis stuurt de data van de bestelling per e-mail naar Copernicus.

3.
Op het EDI-platform van Copernicus wordt de data omgezet naar een formaat dat het SAP-systeem van AstraZeneca direct verwerkt.

4.
Vanaf het EDI-platform wordt een AS2-verbinding opgezet naar AstraZeneca en wordt de data verzonden.

5.
Na ontvangst van de data en controle van de certificaten krijgt Copernicus een respons.

EDI: managed of dedicated?

EDI leveren we op twee verschillende manieren, managed of dedicated. Dedicated is ideaal voor de organisatie die zelf de touwtjes in handen houdt, maar wel geholpen wil worden door een krachtig en exclusief EDI-platform. Managed EDI is voor de organisatie die het juist prettig vindt om volledig ontzorgd te worden. En dat bleek dé perfecte oplossing voor AstraZeneca. Wij zetten de EDI op, bouwen alle koppelingen én regelen het contact met de ziekenhuizen. Zo kan AstraZeneca zonder enige moeite sneller en simpeler data uitwisselen met de ziekenhuizen.

Waarom gekozen voor Copernicus?

Ervaring met EDI

AstraZeneca heeft veel kennis en ervaring in huis, maar niet echt op het gebied van EDI. En dan is het wel zo fijn om een partij in te schakelen waarbij dat wél de core business is. Copernicus heeft specialisten in huis die al jaren niets anders doen dan EDI opzetten voor verschillende bedrijven en organisaties. Deze ervaring zorgde voor het vertrouwen bij AstraZeneca om voor Copernicus te kiezen.

Ervaring met ziekenhuizen

Zowel Copernicus als dochteronderneming CoperniCare heeft dagelijks te maken met verschillende ziekenhuizen. We zijn bekend met de systemen die ze gebruiken, hoe ze werken en wie er werken. Deze ervaring is vanzelfsprekend van toegevoegde waarde bij het opzetten van EDI.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Controle niet gelukt

The form contains errors